Site pictogram H. Maria Parochie Walcheren

90 Jarig bestaan sint Willibrordkapel Domburg

Op zondag 2 juli werd het 90 jarig bestaan van de sint Willibrordkapel in Domburg gevierd. Het was een viering met een verdrietige bijklank. De kapel sluit definitief haar deuren op 30 september. De werkgroep heette iedereen van harte welkom. Paul Verbeek, vicaris en waarnemend pastoor was celebrant. Hij voelde de sfeer heel goed aan. Hij las de brief en het gebed voor van de Protestantse Gemeente Oostkapelle.
Het koor Cantate Domino onder leiding van dirigent Carlos D’hert en organist Peter van de Heuvel verzorgden de muzikale begeleiding.
Gon Joosten verwoordde emotioneel wat de kapel voor waardevolle betekenis heeft voor de vele toeristen en andere bezoekers.: ” Er zijn bruiloften, begrafenissen en vele feestelijke diensten in onze kapel gevierd.”
In de loop der jaren is het aantal bezoekers drastisch gedaald. De werkgroepleden zijn inmiddels ook tachtigers geworden en het is moeilijk om nog voorgangers te vinden. Zij toonde begrip voor het moeilijke besluit om de kapel te onttrekken uit de eredienst.
Na de viering was er gelegenheid om buiten informeel met elkaar verder te praten met een kopje koffie/thee. De werkgroep had speciaal hiervoor een karretje laten komen.

foto’s Paul Stok, tekst Trudy van Hoof

 

onderste rij v.l.n.r.
Ted Pieters, Lucinde Andriessen, Margo Bernard, Riet Santegoeds, Eliot Groeninx Van Zoelen.
bovenste rij: Michel Verduijn, Gon Joosten en vicaris Paul Verbeek

Mobiele versie afsluiten