Gift Voedselbank en het project ” wij willen delen “

      Reacties uitgeschakeld voor Gift Voedselbank en het project ” wij willen delen “

Chrismamis

De Chrismamis vond dit jaar plaats op woensdag 5 april 2023 om 19.00 uur in de kerk van de H. Willibrordus, Pastoor Bastiaansensingel 32 in Sint Willebrord. Aan deze bijzondere viering is altijd een goed doel gekoppeld en dit jaar vroeg de caritas van de parochies van de H. Franciscus, regio Rucphen aan iedere parochie of instelling en elk klooster om een kleine gave te storten of mee te brengen voor de Voedselbank en het project “Wij willen delen” .

Dit project is in september 2016 in de O.L.Vrouwekerk te Roosendaal gestart. Aan de parochianen werd toen gevraagd om bij de wekelijkse boodschappen iets extra’s mee te nemen en dat dan te deponeren in de mand die voor dat doel in de kerk stond. Zo konden een aantal gezinnen, dat het financieel erg zwaar had, geholpen worden het leven wat lichter te maken. Dit was het begin van een parochie breed gedragen project, want na het succes in de O.L.Vrouwekerk werd het project uitgebreid naar de andere kerken van de parochie. In veel gevallen kunnen gezinnen met financiële problemen aankloppen bij de voedselbank maar dat geldt niet voor iedereen. Voor de gezinnen die worden afgewezen wil men een helpende hand bieden in de vorm van een voedselpakket en dat is precies wat dit project doet.     “Wij willen helpen” is echter geen voedselbank. Er wordt niet gevraagd naar de huiselijke omstandigheden, maar men gaat ervan uit dat de gezinnen die door maatschappelijke instanties worden aangemeld het ook echt nodig hebben. Door het regelmatige en persoonlijke contact met de gezinnen houdt men ook de vinger aan de pols. Wanneer de financiële situatie is verbeterd dan stopt de hulp en kan een ander gezin worden toegevoegd aan de lijst.

De penningmeester van caritas heeft namens onze parochie 50 euro overgemaakt voor de Voedselbank en 75 euro voor bovengenoemd project.