Kanselbericht 7 juli 2019

      Reacties uitgeschakeld voor Kanselbericht 7 juli 2019

Beste mensen

Namens het pastoraal team en het parochiebestuur van onze parochie wil ik u de volgende mededeling doen. Het gaat over de samenstelling van het pastoraal team.

In onze parochies kennen we al lange tijd – sinds het afscheid van pastoraal werker Bernard van Lamoen en het afscheid van pastoraal werkster Jeanine Heezemans – vacatures. Onze parochiebesturen hebben regelmatig met het bisdom gesproken over de invulling daarvan. We zijn blij met de aanvulling die we hebben gekregen van pastoraal werkster Katrien van de Wiele, die ons team met een deeltijdaanstelling is komen versterken, en met de hulp van Jeannette Jongenelen, die tot 1 juli als pastoraal projectmedewerker voor jonge gezinnen bij ons heeft gewerkt, maar daarmee werd het tekort in het team niet aangevuld. Wat die vacature betreft kunnen we nu echter een mededeling doen.

De bisschop van Breda heeft op pastoraal werkster Alida van Veldhoven een beroep gedaan om een benoeming in onze parochies te aanvaarden. Hij heeft haar gevraagd om kennis te maken met ons pastoraal team en met onze besturen. Die kennismaking is positief verlopen. Daarop heeft bisschop Liesen besloten om Alida van Veldhoven met ingang van 1 september 2019 te benoemen tot pastoraal werkster in de H. Maria Parochie Walcheren en in de H. Pater Damiaanparochie.

Alida van Veldhoven
Alida van Veldhoven (Foto: privécollectie)

Alida van Veldhoven is 53 jaar. Ze is elf jaar werkzaam in het bisdom Breda, in verschillende pastorale functies. De laatste vier jaar is ze werkzaam geweest als pastoraal werkster in de H. Mariaparochie in Etten-Leur. Alida van Veldhoven woont in Ossendrecht en zal daar voorlopig ook blijven wonen. In onze parochies zal ze naast algemene pastorale taken bijzondere aandacht gaan geven aan het pastoraat voor jonge gezinnen en aan de diaconie. Ons pastoraal team en onze parochiebesturen zijn blij met haar komst en zien uit naar een goede samenwerking met haar.

De presentatie van Alida van Veldhoven vindt plaats tijdens de eucharistieviering op zondag 15 september om 10.00 uur in de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Vlissingen. Aansluitend aan de viering is er gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe pastoraal werkster.

Aanmelden bij de nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres invult, krijgt u de nieuwsbrief wekelijks in uw digitale brievenbus
Email Addres:

Afmelden kan ook:

Email Addres: