Nieuwsbrief 15 mei 2020

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief 15 mei 2020

Beste abonnee,

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat pater Michel Rameckers is overleden. Pater Rameckers verzorgde ongeveer veertig jaar eucharistievieringen in de toeristenkerk in Zoutelande. In de meegestuurde nieuwsbrief van de H. Maria Parochie Walcheren leest u een In memoriam. Het is mei en dat is van oudsher de Mariamaand. Ook daarvoor hebben we ruimte in de nieuwsbrief gevonden om er aandacht aan te besteden. En voor de toeristenkerk in Vrouwenpolder zit het nog niet geopende seizoen er al op. In  verband met de Coronapandemie is besloten om dit seizoen geen vieringen meer te houden. De toeristenkerken in Dishoek en Zoutelande wachten op nieuwe richtlijnen van het bisdom en nemen dan een besluit over vieringen in de komende maanden.

De eerste communicantjes krijgen van onze bisschop een fraai boekje met teksten uit de Heilige Schrift, kleurplaten, gebeden, knutselopdrachten, doe-opdrachten en overwegingen voor ouders. De bisschop doet dit, omdat de eerste communievieringen zijn afgelast vanwege Corona. Ook daarover leest u in de nieuwsbrief.

Onze recente samenwerking met de redactie van Kerknet biedt veel mogelijkheden om ook aandacht aan internationaal nieuws te besteden. In de nieuwsbrief van vorige week las u al enkele artikelen en getuige reacties wordt dat op prijs gesteld. In deze nieuwsbrief is een mooie bijdrage opgenomen over de IJsheiligen.

Ik wens u naast veel leesplezier ook een mooi weekeind.

Blijf gezond!

Peter Vrancken,

Eindredacteur

 

Bestanden