Vastenactie Actueel 2023

      Reacties uitgeschakeld voor Vastenactie Actueel 2023

Beste mede-parochianen van de H. Maria Parochie Walcheren

De werkgroep Vastenactie wil u graag deelgenoot maken van wat ontwikkelingen die de laatste week hebben plaatsgevonden.

Allereerst werd er vanmorgen (dinsdag 28 maart) een sponsorloop gehouden op basisschool De Wissel in Papegaaienburg te Vlissingen.Er waren daar de twee groepen 4 die samen met hun leerkrachten en onder belangstelling van ouders, opa’s en oma’s, hun beste beentje hebben voorgezet. Er was een parkoers door de wijk uitgezet waar de kinderen ondanks de kou hun best deden om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De opbrengst van die loop wordt later bekend.

Ook de andere klassen doen erg hun best om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Dat is namelijk het doel dat deze school graag wil ondersteunen.Het bedrag dat basisschool Het Vlot heeft opgehaald voor de Vastenactie is intussen opgelopen naar
€ 760,=. De helft is voor Zuid-Soedan, de andere helft voor de aardbevingsslachtoffers.

De offerzuilen in Vlissingen en Middelburg zullen tot Pasen in de kerk blijven staan, zodat iedereen in de gelegenheid is om een bijdrage te leveren. Die bijdrage kan overigens ook gewoon op onze Vastenactierekening worden gestort. Ons rekeningnummer is:

IBAN NL84 INGB 000 605 1405 t.n.v. Vastenactie Heilige Mariaparochie Walcheren.

Onze penningmeester meldt ons dat er intussen een bedrag binnen is van ongeveer € 8000,=. Dat is  inclusief het bedrag van Het Vlot. Een geweldig resultaat. Maar dat bedrag zal nog groeien.
De opbrengst van de offerzuilen Middelburg en Vlissingen is hierin nog niet meegenomen, net als de opbrengsten van de Franciscusschool te Middelburg en De Wissel te Vlissingen.We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. Maar we hebben nog ruim een week te gaan tot Pasen.

Alle goede gevers alvast hartelijk dank.Daarnaast is in de parochiekerk in Middelburg is in februari een bedrag opgehaald van € 415,60. Dat geld is speciaal bedoeld voor de aardbevingsslachtoffers en staat dus los van de Vastenactie.

Namens de werkgroep Vastenactie,

Leo Speckens.