Straatmissie en Nacht van de Nacht op 28 oktober

Op zaterdag 28 oktober houdt de HH. Petrus en Pauluskerk een straatmissie vanuit deze kerk en op de Markt in Middelburg. U kunt een kaarsje aansteken, een intentie schrijven met wat u bezighoudt  en in de intentie bus doen en/of in gesprek gaan met een priester of vrijwilligers.
Op de Markt wordt aan voorbijgangers een kaarsje aangeboden om in de kerk te branden voor het ALLERHEILIGSTE. In de kerk klinkt serene muziek.  
De kerk is open van 14.00 u. – tot 16.00 u.

De Nacht van de Nacht (N8vdN8) is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag van oktober en wordt landelijk georganiseerd door Natuur en Milieufederaties. Op honderden plaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken.De N8vdN8 wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Traditioneel wordt de N8vdN8 gehouden in de nacht waarbij de wintertijd ingaat.

De HH. Petrus en Pauluskerk is open voor bezinning en gebed van 19.00 u. – tot 22.30 u.

 

foto Trudy van Hoof foto Ruud Louwes