Toeristenkerk Emmaus

Iedereen is welkom bij de vieringen op zondag om 10 uur ’s morgens vanaf 12 mei tot en met 15 september.  Na de viering is er koffie en thee. Elders op deze website van de parochie vindt u een uitgebreid schema van de vieringen.

Sinds een paar jaar is er een openstelling van de kerk op donderdagmiddag, als het weer het toelaat, van 13h30 tot 17h00 vanaf donderdag 4 juli t/m donderdag 5 september. Er is dan gelegenheid om rond te kijken, te bidden of gewoon wat rust te zoeken en te dagdromen. Koffie en thee staan klaar. Vrijwilligers, zowel van de kerk zelf als van andere (geloofs)overtuigingen, zijn dan ter plekke aanwezig. Intermenselijk en oecumenisch contact is het streven.
Ook op woensdagochtend, wanneer er onderhoud wordt gepleegd, staan de poorten open voor bezoek.

De ruimte van de openlucht kerk leent zich ook bijzonder goed voor exposities van kunst en voor bepaalde bijeenkomsten en is in overleg voor dat doel beschikbaar.

openstelling van de kerk buiten de vieringen om 2024
soort evenement datum/tijd initiatiefnemer/verantwoordelijke(n)
1 kunst expositie 15 t/m 20 juli Bartha Breman
2 Elvis dienst 17 augustus; 17h00 Fred Omvlee marinedominee
3 expositie Kunstkring Koudekerke 5 t/m 7 september Anita van Meeuwen
4 kerk openstelling donderdagmiddag do.middag 4 juli t/m 5 sept. Marianne de Veen

 

Praktische informatie:
De kerk is vlak achter de duinen gesitueerd aan de Houtenhandlaan/Westerscheldelaan in Dishoek en er is volop parkeergelegenheid op het grote parkeerterrein Wielemaker.  Er gelden parkeertarieven voor bezoekers van buiten de gemeente. Daarom hebben wij parkeerkaarten ter beschikking die ontheffing van het parkeertarief bieden (op het parkeerterrein Wielemaker) voor bezoekers van de vieringen op zondag.  Informatie hierover kunt u vinden op het informatiebord bij de ingang van de kerk en bij de dienstdoende vrijwilligers bij de ingang van de kerk.

Fietsen kunnen achterin de kerk worden geplaatst.