RETRAITE AAN ZEE
Voor tieners (12-17) en jongeren (18+).
12 juli 2024 om 17:00 u. tot 14 juli 2024 om 14:00 u.

Op allerlei plaatsen in het Bisdom Breda zijn tiener- en jongerengroepen van start gegaan. Dit schooljaar komen ze vaak samen om te bidden, gevormd te worden en zo samen te groeien in hun liefde voor Christus. Aan het eind van het schooljaar sluiten we dit af met een weekend aan zee.

In de kerk van Burgh-Haamstede zijn zij van harte welkom. Het thema is: ‘Wees niet bang!’ (Matteüs 10): zelfs de haren op ons hoofd zijn geteld! Het leven is zo op weg naar de volwassenheid best spannend, maar we zijn niet alleen op weg. Hij met een hoofdletter is bij ons. De Bisschop van Breda, Monseigneur Liesen komt hierover spreken en bemoedigen!

Naast input en deling gaan we samen de mis vieren en genieten van de duinen en de zee!

Neem je eigen luchtbed en slaapzak mee.


Kosten voor dit weekend: 30 euro. Graag dit bedrag voor 12 juli overmaken naar: Bisdom Breda: NL79 RABO 0101 0517 78 o.v.v. Deelname jongerenretraite aan zee juli 2024.

Opgeven : https://bisdombreda.nl/agenda/jongerenretraite-aan-zee/

BIJBELKRING

Elke woensdag van 17.30 u. tot 18.30 u. komen er jongeren samen om de lezing uit het Evangelie van aanstaande zondag te lezen. We doen dat op een biddende manier, waarbij we het stuk afwisselend drie keer hardop lezen, er zelf op reflecteren en onze reflectie vervolgens delen. Aan het einde hebben we het over hoe we dit kunnen toepassen in ons dagelijks leven. We nemen dus altijd mee naar huis wat we geleerd hebben.

Hoewel er tot nu toe vooral jongeren/studenten komen is iedereen welkom! Het is wel belangrijk om te weten dat de voertaal Engels is. In principe hoef je niks mee te nemen, maar een (Engelstalige) bijbel is wel handig. Ook mensen van buiten onze parochie kunnen meedoen. Afhankelijk van wie er kan, zijn er meestal drie tot zes deelnemers.

pastorie van de HH. Petrus en Pauluskerk, Lombardstraat 1 Middelburg

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar: welkom@rkwalcheren.nl

foto internet