Uw parochie is een ‘goed doel’ (ANBI). Uw bijdrage is dus onder voorwaarden (met toepassing van de zogenoemde drempel) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Uw bijdrage is echter zonder drempel geheel aftrekbaar als u met de parochie een ‘Overeenkomst periodieke gift in geld’ aangaat. Dit is een nieuwe regeling van de Belastingdienst, waar de notaris niet meer aan te pas komt. Dat scheelt dus in de kosten.

Een voorbeeld van een pdf-bestand met het formulier in tweevoud en een toelichting vindt u hieronder. U kunt beide formulieren, na ze gedownload te hebben, volledig ingevuld en ondertekend opsturen of afgeven bij de secretariaten in de parochiekernen Middelburg of Vlissingen. U ontvangt vervolgens het door ons ondertekende formulier ‘schenker’ retour.

Mocht dit voor u een interessante optie zijn, dan zijn wij zo vrij om u te vragen de parochie mee te laten profiteren van het fiscale voordeel van uw gift en deze iets te verhogen. Wij vragen u dit als gebaar van solidariteit met parochianen die weinig of niets meer kunnen missen, maar voor wie kerk en geloof belangrijke steunpunten in het leven zijn.

Download via de onderstaande link 2 exemplaren van ‘de overeenkomst periodieke giften’.

overeenkomst__period_gift_in_geld