Jan Bruurs koninklijk onderscheiden

Jan Bruurs is op 26 april 2021 koninklijke onderscheiden. Hij is benoemd in de Orde van Oranje Nassau.

Vanaf de tachtiger jaren was Jan Bruurs betrokken bij het bestuur van de toeristenkerk Vrouwenpolder. Als lid van het bestuur Stichting katholieke toeristenzielzorg Zeeland vervulde hij het penningmeesterschap van 1990 tot 1997. Aansluitend trad hij in 1997, toe tot het parochiebestuur tot 2004, ook als penningmeester. Jan maakte in 2014 en 2015 deel uit van de gebouwencommissie van de parochie. En opnieuw aansluitend, werd hij lid van het parochiebestuur, dit keer met speciale aandacht voor gebouwen en de planontwikkeling voor de renovatie van de Onze Lieve Vrouwe kerk in Vlissingen. Vorig jaar, 2020, nam hij afscheid van het parochiebestuur.

Naast nog diverse andere verdiensten, zijn de verdiensten van Jan Bruurs voor de H. Maria Parochie Walcheren indrukwekkend. Het parochiebestuur feliciteert Jan en zijn echtgenote Maria van harte met de koninklijke onderscheiding.

Het parochiebestuur