Vredesweek 2021

De Vredesweek komt er aan!

Zonder inclusieve samenlevingen, geen duurzame vrede. Daar vragen we aandacht voor in de Vredesweek. Van 18 t/m 26 september organiseren PAX en honderden betrokken vrijwilligers door het hele land verschillende evenementen. Ook in Walcheren zijn er diverse activiteiten.

Op zaterdag 18 september opent burgemeester Bas van den Tillaar de Vredesweek in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. In de bijeenkomst die om 14.00 uur begint  zal oud burgemeester Letty Demmers, voorzitter van Stichting Wereldvredesvlam Vlissingen ingaan op  het doel en de betekenis van de wereldvredesvlam. Dit jaar wordt herdacht dat 70 jaar geleden Molukkers naar Nederland kwamen. De heer Bob Latuheru van Stichting Stedeband Vlissingen-Ambon verzorgt een inleiding over de relatie tussen Ambon en Vlissingen en de betekenis die dat heeft voor de multiculturele samenleving ter plaatse. Het verleden trekt haar sporen in het heden. In dat kader laten Anneloes en Siegfried Steglich in woord en beeld zien hoe de geschiedenis van de Sint Jacobskerk is  verweven met de stad en dat de periode van slavenhandel en kolonialisme niet geruisloos aan de kerk voorbij is gegaan. De openingsbijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Jos Vogel (orgel) en Esra Jonckman (fluit) De kerk is open van 13.30 tot 16.00 uur, er zijn tafels met informatie over de vredesweek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Met de openingsceremonie wordt de aftrap gegeven van een week vol met activiteiten. Een vredesviering op de zondagen, een tentoonstelling over zeventigjaar Molukkers in Nederland in de kerk van het Apostolisch Genootschap aan de Rosenburglaan, een film en lezingen. Voor kinderen is een vredesspeurtocht door het centrum van Vlissingen  te downloaden. Alle informatie is te vinden op de website www.vredesweekwalcheren.nl

  

Met vriendelijke groet,

Redactie Verbinding

Als u Verbinding niet langer wilt ontvangen, kunt u zich Afmelden.

[pdf-embedder url=”https://www.rkwalcheren.nl/wp-content/uploads/2021/09/Flyer-definitief.pdf”]