Gezinsdag aan Zee


Op zaterdag 29 juni 2024 was er een ‘Gezinsdag aan Zee!’ Zo vlak voor de start van de zomervakantie kwamen ouders en kinderen samen in de strandkerk van Cadzand-Bad in Zeeuws Vlaanderen. Het was prachtig weer. Dat kon ook niet anders, want het was het Hoogfeest van de twee steunpilaren van de Kerk, de heilige Apostelen Petrus en Paulus. Zij worden wereldwijd vereerd vanwege hun onwankelbare geloof, toewijding en opoffering. De liturgische kleur was daarom rood.
Op een steenworp afstand van de zee werd er een mooie dag van gemaakt. Zowel op het strand als in de openluchtkerk was van alles te doen. Kapelaan Luc Simons sprak voor de volwassenen. Hij vertelde over zijn eigen leven, bekering en roeping en gaf handreikingen voor onze ‘roeping’ als ouders. De kinderen tot en met 18 jaar hadden hun eigen programma aan zee of rondom de strandkerk. Samen werd de Eucharistie gevierd. Voorgangers waren pastoor Thaddy en kapelaan Luc. Gedurende de dag was er de mogelijkheid om in stilte te bidden bij het Allerheiligste (Jezus zelf in de hostie) en om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen.

(Alle foto’s zijn gemaakt door Wilmar Wullums)