Toeristenkerk Dishoek

De toeristenkerk Dishoek, de Emmauskerk, in 2024

De eerste viering van het seizoen zal plaatsvinden op zondag 12 mei a.s. en de laatste viering op zondag 8 september. De zondagse vieringen beginnen om 10.00 uur.

Wij heten iedereen welkom die onze vieringen bij wil wonen. Voor ons team van pastores en werkgroep leden is het belangrijk dat de kerkbezoeker zich welkom voelt.

Welkom voor een bijzondere ervaring

Enerzijds nodigt de natuurlijke omgeving waarin men zich hier in de openluchtkerk bevindt uit tot ontspanning (het zgn. ont – moeten) en reflectie en anderzijds is er de vreugde van de boodschap van het evangelie vertaald naar het leven van alledag, met de nadruk op het belang van medemenselijkheid en saamhorigheid. Na de viering, wanneer er gelegenheid is om koffie en thee te drinken, wordt ons regelmatig door bezoekers verteld dat men het geheel ervaart als een fijne, inspirerende ontmoeting.

Als u eens een kijkje in onze kerk wilt nemen dan bent u ook welkom op de woensdagochtend. Dan wordt er wekelijks door een groepje mensen van onze werkgroep  onderhoud gepleegd tussen 9 en 12 uur en kan men de kerk bezichtigen.

Tevens is de kerk geopend op donderdagmiddag in de periode vanaf donderdag 22 juni tot en met donderdag 31 augustus. Er is dan gelegenheid om rond te kijken, te bidden, een praatje te maken en koffie of thee te drinken.    

dishoek2

praktische informatie:

De kerk is vlak achter de duinen gesitueerd aan de Westerscheldelaan in Dishoek en er is volop parkeergelegenheid op het grote parkeerterrein Wielemaker.  Er gelden parkeertarieven voor bezoekers van buiten de gemeente. Daarom hebben wij parkeerkaarten die ontheffing van het parkeertarief bieden (op het parkeerterrein Wielemaker) voor bezoekers van de vieringen op zondag. Informatie hierover kunt u vinden op het informatiebord bij de ingang van de kerk en bij de dienstdoende vrijwilligers van de deurwacht bij de kerk.

Fietsen kunnen achterin de kerk worden geplaatst.
De ruimte van de openluchtkerk leent zich bijzonder goed voor exposities van kunst en voor speciale bijeenkomsten en is, in overleg, voor deze doelen beschikbaar.
Er zullen verschillende kunstexposities plaatsvinden in de loop van het seizoen. U kunt hier t.z.t. meer informatie over vinden in de lokale media. Ook op het publicatiebord bij de kerk zelf is actuele informatie te vinden. En dan is er nog de informatie op de website van de parochie,  https://www.rkwalcheren.nl/

We staan klaar om u (opnieuw) te begroeten en er een mooi seizoen van te maken !

Namens de pastores en de leden van de werkgroep,                                          Marianne de Veen-Dorrestijn, coördinator van de werkgroep


 

Vieringen:

mei
26
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
mei 26 @ 10:00
Voorganger pastoraal werker G. Kok Slavisch koor Sretenie
jun
2
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
jun 2 @ 10:00

Voorganger dhr. J. Houben
Koor What’s in a note

jun
9
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
jun 9 @ 10:00

Voorganger R. Heinrichs, aalmoezenier b.d.
Koor Jan Verswijveren

jun
16
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
jun 16 @ 10:00

Voorganger R. Heinrichs, aalmoezenier b.d.

jun
23
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
jun 23 @ 10:00

Voorgangster pastoraal werkster A.van Veldhoven
Koor Willebrord ensemble

jun
30
zo
Woord en communieviering @ Toeristenkerk Emmaus Dishoek
jun 30 @ 10:00

Voorganger R. Heinrichs, aalmoezenier b.d.
Koor Libs


geplande extra agenda evenementen 2023 toeristenkerk Dishoek

DATUMEVENEMENTOPMERKINGEN
Donderdag 22 juniEerste open kerk middagt/m do. 31 augustus, iedere donderdag middag tussen 13h en 17h00. Iedereen is welkom. Koffie en thee staan klaar.
Zaterdag 8 juliMuzikaal optreden i.v.m. een muzikale fietstochtVan 10h45 tot 11h45 treden saxofonisten op Ieder jaar organiseert MuziekPodiumZeeland een muzikale fietstocht op één van de Zeeuwse eilanden. De tocht gaat via een mooie route langs vijf bijzondere plekken, alwaar de meefietsers kunnen genieten van een klein concert. Dat concert wordt gespeeld door een ensemble dat deze dag de tocht muzikaal begeleidt.
Maandag 10 t/m zaterdag 15 juliExpositie van QuiltgroepDit jaar bestaat de quiltgroep te Koudekerke 33 jaar. De groep telt 12 leden en komt iedere tweede donderdag van de maand bijeen om samen quilts te maken en ook de door hen zelf gemaakte quilts te tonen. Quilten is een handwerktechniek waarbij verschillende lapjes stof aan elkaar worden genaaid in verschillende vormen, kleuren en dessins. Dit is de bovenlaag, de patchworktop, deze wordt met een tussenvoering en een onderlaag met mooie motieven aan elkaar genaaid (quilten).  
Maandag 17 t/m zaterdag 22 juliExpositie kunstenaarsgroep Koudekerke/DishoekKunstenaars van diverse disciplines doen hier aan mee. Verdere informatie volgt.
Zaterdagmiddag 19 augustus“Elvis” viering o.l.v. ds Fred OmvleeIn een “Elvis” kerkdienst wordt er , net als in een gewone kerkdienst, uit de bijbel gelezen, inspirerende lessen worden gedeeld en het geheel wordt omlijst met de muziek (veel gospelmuziek) en de levensloop van Elvis. Nadere informatie over tijdstip e.d. volgt, ook in de media.
Donderdag 31 augustus en vrijdag en zaterdag 1 + 2 septemberKunstroute Koudekerke/DishoekDe toeristenkerk Dishoek is één van de locaties van de kunstroute.